27.04.2017 04:34
Jäsenille
  Etusivu >> Kalastusmatkailu >> Kalassa naapurimaissa >> Norja 
 
 
 
 
 
NORJA

Norja

Norja on monen suomalaisen kalastusmatkailijan suosikkikohde. Hyvät kalastusmahdollisuudet sekä merellä että sisämaassa houkuttelevat kalaan kauempaakin. Rannikon merikalastuksella ja Atlantin laajalla saaliskirjolla on omat kannattajansa. Atlanttiin laskevia lohijokia on maassa kymmenittäin. Meri- ja jokialueilta löytyy myös meritaimenen ja -raudun kalastuskohteita. Sisämaassa lohikalaa esiintyy runsaasti koko maan alueella aivan eteläiseen Norjaan saakka. Sisävesien kalalajien kirjoon kuuluvat muun muassa rautu, taimen, harjus, siika, ahven ja hauki.

Vapakalastus on Norjassa merellä kaikille maksutonta jokisuistoja lukuun ottamatta. Lohijoissa ja sisämaassa kalastettaessa tarvitaan aina kalastuslupa. Alle 16-vuotiaat eivät tarvitse kalastuslupia sisävesikalastukseen. Lue tarkemmat ohjeet alla olevista linkeistä. 

Valtion kalastuksenhoitomaksun tarvitset Norjassa vain mereen laskevissa vaelluskalajoissa eli lohen , meritaimenen ja meriraudun kalastukseen joessa (myös jokisuissa paikoin jokialueen määritelmän mukaan). Alle 18-vuotiaat ovat vapautettuja tästä maksusta. Muussa sisävesikalastuksessa tai merellä kalastettaessa ei tarvita valtion kalastuksenhoitomaksua. Norjan valtion kalastuksenhoitomaksun voit maksaa netissä Miljödirektoratet sivuilla.

Kalastuslupia netistä eri puolille Norjaa Inaturin sivustolta.

Kalastus Finnmarkissa, suomeksi Fefon sivuilla, manner-Norjan pohjoisin lääni, lohenkalastus, sisävesikalastus, kalastusluvat, kalastuksenhoitomaksu, desinfiointisäännöt ja -paikat.

Finnmarkin kalastuslupien verkkokauppa Kalastusluvat sisävesikalastukseen. Valitse Fefon linkki. Suomenkielinen verkkokauppa ja ohjeet. Lupa ei oikeuta lohen, meritaimenen ja meriraudun kalastukseen joissa.

Norjan kalastuksen verkkosivut Norjalaisten viranomaisten ja yhdistysten laaja sivusto kalastuksesta, kalapaikoista ja lupatiedoista. Voit etsiä kalalajin ja läänin perusteella kiinnostavia kohteita ja kalastuslupia, sekä ostaa lupia verkkokaupasta. Karttapaikannus kalapaikoista. Norjan valtion omistamille sisävesille läänikohtaiset tai koko maan kattavat kalastusluvat ja kalastusalueiden kartat. Hankkiessasi lupia www.inatur.no sivustolta varmista aina mitä olet ostamassa ja tulosta kalastussäännöt, sekä lupa-alueen kartat samalla. Kieli norja.

Norjasta saa viedä merikalaa ulkomaille 15 kiloa henkilöä kohden. Tämä määrä voi olla tuliaisia esimerkiksi fileenä. Lisäksi Norjasta saa viedä yhden kokonaisen ennätyskalan mukanaan. Vientirajoitus koskee vain merikaloja. Sisävesien kaloja kuten lohi, taimen, rautu ja harjus rajoitus ei koske.

Norjassa alamitat merikaloille 2010 alkaen. Norjalaiset ovat säätäneet merellä tapahtuvaan turistikalastukseen alamitat suurimmalle osalle yleisesti pyydettäviä lajeja. Taulukon alamitoista löydät tästä.

Norjassa kalastavien turistien toimintaohjeita (eng).

Sanastoa norja / suomi: laksefiske / lohenkalastus, innlandsfiske / sisävesikalastus, sjöfiske / merikalastus, sjö / meri, ferskvann / makea vesi, anadrome laksefisk / vaeltava lohikala, laks / lohi, röye / rautu (nieriä), örret / taimen, sjöröye / merirautu, sjöörret / meritaimen, sjöaure / meritaimen, harr / harjus, sik / siika, torsk / turska, flyndre / kampela, sei / sei, stang / vapa, fiskekort / kalastuslupa, fiskeregler / kalastussäännöt, fisketid / kalastusaika, fylke / lääni, sök i tilbudet / hae tarjonta, kjöp / osta. Innlandsfisk / sisävesikalat (muut lajit kuin mereen vaeltavat lohi, meritaimen ja merirautu).

Päivitetty 10.4.2017 Petter Nissén

  
Powered by WebUpdate