30.04.2017 13:56
Jäsenille
  Etusivu >> Kilpailutoiminta >> Maajoukkuekarsinnat >> PM-pilkki 2006 
 
 
 
 
 
PM-PILKKI 2006

Mitalisadetta PM-kisoissa

Suomen pilkkimaajoukkue lähti kisamatkalle aamulla torstaina 23. maaliskuuta. Matkasimme Hyvinkäältä läpi Suomen ja Torniosta yli Ruotsin puolelle. Porukkaa keräsimme linja-autoon pitkin matkaa ja joukkue oli täysilukuinen Torniossa. Ruotsin puolella matkasimme vielä muutamia satoja kilometrejä ennen kuin saavuimme kisapaikkakunnalle Norsjöhön iltasella.

Perjantai oli varattu harjoitteluun. Pilvettömältä taivaalta paistanut aurinko hemmotteli harjoittelijoita ja järvikin vaikutti erittäin kalaisalta. Suuriakin pilkkiahvenia saatiin runsaasti ja odotukset kisapäivän tuloksen osalta kasvoivat. Järvellä oli harjoittelemassa myös osa Ruotsin joukkueesta. Norjalaiset saapuivat vasta iltasella hotellille ja kapteenikokoukseen

Suomen maajoukkue voitti Pohjoismaiden Mestaruuspilkin selvin lukemin. Kuva Petter Nissén.

Kisassa ei hyväksytä eläviä ahvenia

Kisapäivän aamu valkeni lumisateisena eikä koko päivän aikana nähty kunnon auringonpaistetta, mutta onneksi Ahti soi ahvenia. Kisapaikalle oli matkaa hotellilta n. 7 kilometriä. Jäälle pääsimme klo 10.30 ja aloituslaukaus kuultiin klo 11.00 ja päätöslaukaus pamahti klo 15.00. Sitten alkoi matka kohti seulaa ja vaakaa.

PM-sääntöjen mukaan kalat täytyy tappaa välittömästi eli vielä viimeinen tarkistus ennen seulaa, ettei pakissa vain ole eläviä ahvenia. Ne johtavat armotta diskaamiseen. Vaaka osoitti 5 285 grammaa. Olin tyytyväinen, mutta uskoin vielä tässä vaiheessa, että varmasti tulee parempia tuloksia naistenkin sarjasta. Kisan parhaan tuloksen saavutti Ruotsia veteraaneissa edustanut Lauri Hallasinaho 9 840 grammaa. Kuten nimestä voitte päätellä, ovat Laurin sukujuuret täällä Suomessa.

Järjestäjät tarjosivat rannassa juotavaa ja hampurilaisia. Hyvin maistuivat kaikille. Vaakapöydällä näkyvillä olevia tuloksia käytiin vilkuilemassa ja todettiin Suomen pärjänneen hyvin. Itse uskalsin soittaa kotiin, että kultaa tulee. Viralliset tulokset julkaistiin kuitenkin vasta illalla banketissa.

Urho Riikonen nostaa kilpailussa tyypillistä alle 20 gramman ahventa. Kuva Petter Nissén.

Mitaleja Suomeen roppakaupalla

Suomi voitti kokonaiskilpailun 11 kilolla. Toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Norja. Suomesta parhaiten pärjäsi naisveteraanien joukkue, joka otti hienosti kolmoisvoiton ja voitti näin myös joukkuekultaa. Henkilökohtaisen mestaruuden vei Ritva Hakkola, toiseksi tuli Asta Honkonen ja kolmanneksi Impi Marttinen. Suomen naisveteraanit voittivat seuraavan joukkueen eli Ruotsin yli viidellä kilolla.

Toiseksi parhaiten pärjäsi naisten joukkue, jolle tuli kaksoisvoitto sekä joukkuekulta. Voiton vei Stina Koivisto ja toiseksi tuli Raija Pekonniemi. Kolmas sija sarjassa meni Ruotsiin Carola Grenille. Suomi voitti vielä kolmannenkin joukkuekullan, kun pojat alle 18 vuotta noutivat palkintonsa. Sarjan voitto meni Ruotsiin Tomas Larssonille ja toinen sija Joonas Reinikalle ja kolmas sija Petri Vainiolle Suomeen.

Lisäksi Suomi sai kisoista kolme joukkuehopeaa, kun sekä tytöt alle 18 vuotta, miehet, että miesveteraanit toivat hopeiset mitalit kotimaahan. Tyttöjen joukkueessa parhaiten menestyi Tiia Salmela saavuttaen myös henkilökohtaisessa kisassa hopeaa. Voitto ja pronssi menivät Ruotsiin. Suomen tytöt olivat selvästi Ruotsin edustusjoukkuetta nuorempia tässä ensimmäistä kertaa käydyssä kisassa. Norja ei valitettavasti saanut kisaan mukaan tyttöjoukkuetta.

Suomen miesveteraanit saavuttivat henkilökohtaisessa kisassa hopeaa ja pronssia ja näin saatiin Suomeen joukkuehopea. Kisan voiton vei veteraaneissa Lauri Hallasinaho Ruotsista koko kisan parhaalla tuloksella. Suomen Ahti Kekki tuli hopealle ja Raimo Huttunen pronssille. Miesten joukkueesta Niko Korhonen sai henkilökohtaisessa kisassa pronssia. Kisan voitto meni Norjaan Per Harald Bekkenille ja hopea myös Norjaan Tom Erling Haugenille. Näin joukkuevoittokin meni miestensarjassa Norjaan.

Ritva Hakkola voitti PM-kultaa naisveteraanien sarjassa. Kuva Petter Nissén.

Juhlien jälkeen kotimatkalle

Lauantai-ilta sujui juhliessa ja sunnuntaina aamulla klo 6.00 lähti linja-automme takaisin kohti koti Suomea. Kisajärjestelyt olivat kaikkiaan erinomaiset. Siitä suuri kiitos paikalliselle kisajärjestäjälle Norsjö Fiskelubbenille. Suomen joukkueen menestys oli erinomainen ja joukkuehenki samoin. Kiitos vielä kaikille maajoukkueessa mukana olleille ja erityisesti joukkueen kapteenille Tapani Kurjelle ja avustajalle Petter Nissénille, joka toimi tulkkina kisamatkan aikana. Tapanille iso kiitos hienosta edustusanorakista. Erityiskiitos vielä hyvin sujuneesta bussimatkasta kuljettajallemme.

Stina Koivisto

PM-pilkin tulokset tästä 
Powered by WebUpdate