30.04.2017 13:57
Jäsenille
  Etusivu >> Kilpailutoiminta >> Säännöt >> Specimenkilpailu 
 
 
 
 
 
SPECIMENKILPAILU

SPECIMENKILPAILU 2013 SÄÄNNÖT JA OHJEET

1 §   Kilpailuaika on 1.1.2013-31.12.2013

2 § Kilpailuun hyväksytään Suomen vesistä vapavälineillä saadut kalat. Pyyntivesien tulee olla kaikille avoimia vesistöjä, joten yksityiset kalavedet tai kalastuskiellossa olevat vesistöt eivät ole kilpailuvesiä. Tämä ei kuitenkaan koske vesistöjä, joihin myydään lupia käytetylle kalastusmuodolle.

3 § Kalastuksen tulee tapahtua kalastuslainsäädännön mukaisesti, paikallisia kalastussääntöjä noudattaen.

4 § Kilpailuun hyväksytään vain suusta tarttuneet kalat. Madehara, maderyöstäjä yms. ovat kiellettyjä.

5 § Kalat tulee ilmoittaa kisaan kolmen (3) viikon kuluessa pyyntihetkestä, kuitenkin viimeistään kilpailuvuoden viimeisenä päivänä. Saalisilmoitus tehdään lähettämällä kalan kuva kalajuttu.com palstan galleriaan. Kuvan lähettämisen yhteydessä täytetään kalaa ja pyyntiajankohtaa koskevat tiedot. Pakollisia tietoja ovat kalan laji, kuvauspäivä (pyyntiajankohta) ja kalan paino. Kuvan lähettämisen jälkeen kalan voi ilmoittaa Specimenkilpailuun klikkaamalla kuvaa ja painamalla sen jälkeen painiketta "Osallistu Specimenkilpailuun" tai "Osallistu Specimenkilpailuun (Junior-sarja)". Kyseiset painikkeet tulevat näkyviin vain specimenkilpailuun kuuluvien lajien kohdalla. Painiketta ei näy jos jokin vaadituista tiedoista on täyttämättä. - Täältä löydät tarkemmat kuvagallerian käyttöohjeet

6 § Kilpailun tuloslista päivittyy automaattisesti, aikuisille ja nuorille alle 18 v on omat sarjat Kilpailijat voivat voivat muodostaa myös 1-3 henkisiä joukkueita. Joukkueen voi muodostaa omaa profiilia muokkaamalla: Profiili > Perusasetukset. Joukkueet tulee muodostaa viimeistään 1.6.

Tuloslistat löytyvät gallerian oikeassa yläkulmassa olevan "Raporttihaku" otsikkoa klikkaamalla.
Yleinen sarja  - Nuorten sarja - Joukkuesarja

7 § Kultakin osallistujalta lasketaan mukaan vain paras noteeraus kustakin lajista eli vain yksi (1) kala lajia kohden. Pisteet muodostuvat neljästä ( 4 ) parhaasta lajista. Näiden yhteenlasketusta pisteet määräävät lopulliset sijoitukset. Eniten pisteitä saanut voittaa kilpailun. Joukkueiden Specimen-pisteet lasketaan joukkueen jäsenten neljän eri lajia olevien ja eniten pisteitä antavien kalojen pisteiden summana.

8 § Kukin osallistuja ilmoittaa kilpailuun vain itse saamiaan kaloja.

9 § Kalat tulee punnita kalan painoon sopivalla va?alla. Esimerkiksi pasuri pitää punnita tarkemman erottelukyvyn omaavalla vaa?alla kuin karppi. Vaa?at tulee kalibroida tarkasti tunnetun painon avulla. Esim. kaupasta ostettu hedelmäpussi on kalibrointiin sopiva apuväline.

10 § Saadun kalan arvo pisteytyy vertaamalla sen painoa lajin vertailupainoon. Saatu suhdeluku kerrotaan sadalla (100), jolloin saadaan kalan tuottama pistemäärä.Specimenkilpailun lajit ja vertailupainot.

11 § Kilpailun tuomaristolla on mahdollisuus hylätä kilpailuun ilmoitettu kala, mikäli kalasta annetut tiedot herättävät epäilystä tai kala on ilmoitettu sääntöjen vastaisella tavalla. Huijausyrityksestä kiinni jäänyt suljetaan pois kuluvan vuoden kilpailusta.

12 § Pasuria ilmoitettaessa tulee galleriaan lähettää lajinmääritystä varten kuva kyseisen kalan levitetystä peräevästä. Pasurikuvan tietoihin lisätään kohtaan "Muuta tietoa" kyseisen peräeväkuvan osoite galleriassa.

13 § Kilpailun tuomariston muodostavat Jussi Pennanen (RKTL), Raisa Kääriä (Turun AMK) ja Petter Nissèn (SVK)

14 § SVK voi käyttää tai luovuttaa kolmannen osapuolen käyttöön kilpailuun lähetettyjä valokuvia Specimenkilpailun tiedotustarkoituksissa.

15 § Sääntöjä voidaan muuttaa kesken kilpailuajan tuomariston yksimielisellä päätöksellä. 
Powered by WebUpdate