30.04.2017 14:08
Jäsenille
  Etusivu >> Nuorten sivut >> Lapsesta kalaan >> Piirrustuskisa 2009 
 
 
 
 
 
PIIRRUSTUSKISA 2009

Kalajuttu -piirustuskisa ratkesi

Kesäinen kalajuttu piirustuskisaan saatiin mukavasti osallistujia. Valtaosa töistä oli laadukkaita ja suuressa osassa mukana oli myös piirustukseen liittyvä pikkutarina. Lapsesta kalaan hankkeen ohjaustyöryhmä, joka toimi kilpailun tuomaristona, joutui vaikean valinnan eteen.

Piirustuskisassa kisattiin alle 10-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden sarjoissa. Arvostelussa otettiin huomioon piirtäjän ikä, painotettiin kuvan ja tarinan hauskuutta sekä piirustuksen laatua. Molempien sarjojen kolme parasta saivat palkinnoksi kalastustarvikepaketit.

Alle 10-vuotaiden kolmen kärkeen ylsivät: 1) Veera Tapiainen 6 v., Tampere, 2) Lauri Lattunen 7 v. Ylöjärvi, 3) Erin Laitinen 4 v., Sarvela.

Alle 16-vuotiaidet parhaat olivat: 1) Julius Peltonen, Samu Lehtovuori ja Severi Valkamo 11-12 v.,Tampere, 2) Hanna Puolakka 12 v., Tampere, 3) Aino Puhto 11 v., Mikkeli.

Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin kaksi tilausvuosikertaa Urheilukalastus-lehteä. Arpaonni suosi 10 vuotiasta Roosa Pylsyä Jämsänkoskelta ja 11-vuotiasta Ella Kaivolaa Mikkelistä.

KUVAT:

Alle 10 v. voittaja Veera Tapiainen 6 v., Tampere.

Meillä oli koko perhe kalastamassa, mutta Venla meni uimaan. Äiti sai vihaisen piikkikalan. Isi kalasti rantakivellä. Lokki sai myös kalan. Se halusi meidänkin kalat, mutta ei saanut.?Alle 10 v. toinen Lauri Lattunen 7 v., Ylöjärvi.

Lauri uistelee kuhaa Kyrösjärvellä, mutta saakin saaliiksi pienen hauen.


Alle 10 v. kolmas Erin Laitinen 4 v., Sarvela.

Ollaan isin kanssa joella kalassa. Minä mietin, saataisiinko mustekala. Isiä naurattaa.

 

Alle 16 v. voittajat Julius Peltonen, Samu Lehtovuori ja Severi Valkamo 11-12 v.,Tampere.

Teppo Virtasen kalavale, jota hän ei edes itse uskonut.


Alle 16 v. toinen Hanna Puolakka 12 v., Tampere.

Se oli menoa!

Kalastelin ihan rauhassa, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Yhtäkään sinttiä ei ollut tullut. Juuri kun olin luovuttamassa, onki alkoi nykiä. Nyt tärppäsi, huusin. Ja sitten se oli menoa! Kala taisi olla melko iso, sillä ennen kuin huomasinkaan olin jo keskellä järveä. Juuri silloin siima katkesi. Sieltä olikin kiva uintimatka mökkirantaan. Seuraavana päivänä olin taas innokkaasti kalastamassa.


Alle 16 v. kolmas Aino Puhto 11 v., Mikkeli.

Pertin päivä Puulalla

Pertti heräsi eräänä aurinkoisena aamuna ja katsahti ulos. Hieno ilma, Pertti huudahti. Hän pakkasi laukkuun maksamakkara-tomaattileivän, mehua, siimaa ja matoja. Pertti sanoi hei vaimolleen Liisille, jota ei kalastus kiinnostanut. Pertti asteli polkua pitkin ja pukkasi veneen vesille. Hän päräytti moottorin käyntiin ja huristeli ulapalle. Pertti löysi oivan kalapaikan, jossa uiskenteli paljon valtavia kaloja. Hän ryhtyi kalastamaan. Kului tunti, toinenkin, kolmas. Kala ei syönyt. Viimein järvellä kiiri mylväisy. Nyt nykii, viimeinkin! Ja Pertti veti veneeseen puolitoista senttiä pitkän sintin. Hieno saalis, hän iloitsi. Pertti heitti siiman päänsä yli ja rääkyi uudestaan. Taas nykii, nykii kovasti! Kuten varmaan arvaattekin, olivat kalat säikkyneet karjumista ja hän oli saanut saaliiksi jotain muuta. Pertti kiskoi ja kiskoi. Äkkiä kuului rrriittsss ja Pertti molskahti veteen. Kala oli ollut paita ja Pertti oli kaikin voimin kiskonut. Kun nuttu repesi ja kala hellitti, Pertti plötsähti järveen. Paita oli riekaleina ja läpimärkä ukkeli kömpi veneeseen ja lähti apeana rantaa kohti. Mutta mikä tuolla pulikoi? Suuri hauki. Pertti heitti siiman veteen ja odotti, odotti ja odotti. Koho alkoi pomppia ja painui veden alle. Pertti kiskoi hauen veneeseen ja hönki Vautsi, vau! Valtava hauki. Pertti pörryytteli rantaan ja Liisi keitti hauesta herkullisen kalasopan. 
Powered by WebUpdate